Waarom bananen gezond zijn

Bananen Banaan

Waarom zijn bananen zo gezond?  De banaan wordt niet voor niets de koning van het fruit genoemd. In dit artikel lees je alles over onze gele gebogen vriend, de banaan.

Waar zijn bananen goed voor?

Niet alleen op de website van het voedingscentrum kun je veel informatie vinden over de banaan, er is zelfs een complete website gewijd aan dit onderwerp.

Het enige wat er niet in een banaan zit, is een lading vitamine C, zoals in andere fruitsoorten. De andere vitaminen en mineralen zitten er juist veel meer in dan in andere soorten fruit. Het is echt een zogezegd vitaminebommetje.

Bananen zijn verder erg goed voor de spijsvertering en stoelgang en helpen tegen maagzuur. De aanwezige mineralen zorgen voor een gelijkmatige bloeddruk. Bovendien zit er een stofje in waar je blij van wordt, dus het helpt tegen negatieve gevoelens.

Probeer er elke dag minimaal eentje te eten dus!

(Over)rijpe bananen gezond?

(Over)rijpe bananen (met bruine vlekken) zijn misschien nog wel gezonder dan bananen die nog niet rijp zijn (groen). De variant met bruine vlekken zou volgens Japans onderzoek belangrijke stoffen bevatten die bescherming bieden tegen kanker.

Er is ook geen sprake van dat vitaminen verdwijnen ofzo, dus laat je niet weerhouden door wat bruine vlekjes op je banaantje. Vaak worden bananen ook wat zoeter naarmate ze rijper worden.

Hoe moet je bananen bewaren?

Niet in de koelkast! De banaan komt uit warmere oorden en vindt het dus niet fijn om in de kou te liggen. Leg hem daarom in de fruitschaal in de kamer 🙂

Hoe eet je bananen?

Meestal gewoon uit het vuistje natuurlijk. Schil eraf halen en smikkelen maar. Ideaal voor onderweg ook.

Maar de banaan kun je op veel meer manieren eten. Hij smaakt heerlijk in een smoothie bijvoorbeeld met een beetje melk, kwark of yoghurt. Voeg naar wens andere soorten fruit en granen toe. Voor de diehard sporters onder ons, eventueel nog een schepje proteine shake. Je zult merken dat zo’n banaantje je smoothie net wat meer bite geeft, wat meer textuur.

Waarom bananen gezond zijn?

Na het lezen van bovenstaande artikel, kun jij je vrienden uitleggen waarom bananen gezond zijn. Help de liefde voor deze vrucht verspreiden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *