Waarom is fruit eten belangrijk?

Fruit Fruitschaal

Waarom is fruit eten belangrijk?

Het advies is 2 stuks fruit per dag, wij zeggen meer fruit

Fruit bevat in het algemeen veel voedingsstoffen die belangrijk zijn voor een mooi en gezond lichaam. Ten eerste zitten er in fruit veel vezels, vezels zorgen er voor dat je lichaam goed blijft werken. Het helpt je darmen te werken en geeft cholesterol geen tijd om zich in je lichaam te nestelen. Natuurlijk zijn er meer redenen om fruit te eten en eigenlijk is de aanbevolen 2 stuks te weinig. Je kunt gemakkelijk het eten van fruit vermeerderen door fruit in te zetten als tussendoortje. Wil je meer lezen, waarom is fruit eten belangrijk?

Fruit bevat antioxidanten en vitaminen

Door het eten van fruit krijg je veel antioxidanten en vitaminen binnen. Antioxidanten zijn vitaminen zoals vitamine C en  E ,  en de spoorelementen zink en seleen. Antioxidanten zorgen dat vrije radicalen in je lichaam beschermd worden en minder snel afbreken. Dit kan helpen bij het voorkomen van ziektes zoals hart en vaatziekten, maar helpt ook bij het verouderingsproces te vertragen.Belangrijke fruitsoorten met vitamine C zijn citrusvruchten, kiwi’s en papaya’s fruit dat vitamine E bevat is bijvoorbeeld een appel met schil. Zink en seleen krijgen we binnen door het eten van eiwit zoals vis, vlees, noten en zaden.

Fruit bevat mineralen:

Een erg belangrijk stuk fruit dat veel mineralen bevat is een banaan. Door het eten van een banaan krijg je calcium, magnesium, fosfor, kalium, koper, zink en natrium binnen. Daarnaast vult een banaan goed en is dus een uitstekend voedzaam tussendoortje. Uit onderzoek is gebleken dat een watermeloen zelfs bijdraagt aan het herstellen en verzorgen van je spieren. Een watermeloen bevat namelijk aminozuur L-citrulline, dat volgens onderzoekers van de Parijse universiteit Sorbonne een positief effect heeft op het op de spiermassa en bijdraagt aan de vetverbranding.

Vraag je jezelf nog steeds af: waarom is fruit eten belangrijk?

Of ben je na het lezen van dit artikel juist gestimuleerd om veel fruit te gaan eten! Wij hebben een tip hiervoor, wil je er zeker van zijn dat je goed fruit krijgt afwisselt en daardoor de meeste voedingsstoffen uit het fruit haalt? Wij hebben hiervoor iets leuks en handigs opgezocht! Na zelf getest te hebben hier ook voor jullie, bestel je dagelijkse fruit online en zorg dat je altijd seizoensfruit krijgt van de beste kwaliteit.

Fruit.nl 500x500 gif

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *