Waarom is water drinken zo gezond?

Waarom is water drinken zo gezond? Elk onderdeel van je lichaam, groot of klein is afhankelijk van voldoende water om (goed) te kunnen functioneren. Water is daarom essentieel voor een goede gezondheid.

Waarom water drinken goed is

De meeste mensen verkeren hun hele leven in een staat van (lichte) uitdroging. Ze hebben last van droge lippen, hoofdpijn en andere hiermee samenhangende klachten. De meeste mensen drinken namelijk niet voldoende.

Als ze wel voldoende drinken, zullen ze zich geestelijk en lichamelijk beter voelen. De hoofdpijn en andere uitdrogingsverschijnselen verdwijnen. Lichaam en geest zullen beter gaan functioneren.

Je bent slimmer, sneller en sterker als je voldoende water drinkt, echt waar! Is dat niet voldoende reden om met deze extreem gezonde gewoonte te beginnen?

Hoeveel water moet je elke dag drinken?

Het voedingscentrum beveelt iedereen aan om anderhalve liter vocht per dag te drinken. Dit is natuurlijk een gemiddelde.

Let er op meer te drinken als je gaat sporten of als het erg warm is!

Als je dorst hebt of donkere urine bij het plassen is dit een teken dat je uitdroogt. Luister naar je lichaam en drink een glas water.

Teveel water drinken is trouwens gevaarlijk! Overdrijf dus niet!

Waarom water drinken zo belangrijk is

Water drinken helpt de veroudering tegen te gaan. Het zorgt ervoor dat de huid goed gehydrateerd wordt en blijft. Niet voor niets dat modellen er voor zorgen altijd voldoende water te drinken. Je ziet er jaren jonger uit.

Het is daarnaast goed voor je hart- en vaatstelsel. Het voorkomt bloedproppen, een hoge bloeddruk en schijnt zelfs de kans op een hartaanval te verlagen.

Bovendien helpt het bij het herstellen van belangrijke materialen in he lichaam, zoals je huid, je botten en je cellen.

Waarom is water drinken goed voor afvallen?

Begin elke dag met een groot glas water. Op die manier start je metabolisme en kan het afval van de nacht meteen afgevoerd worden.

Als je voldoende water drinkt, stelt dat je lichaam in staat om gif- en afvalstoffen te verwijderen. Hierdoor word je lichaam schoon en zal buikvet verdwijnen.

Als je altijd te weinig hebt gedronken, kan het in het begin lijken alsof je aankomt. Je uitgedroogde lichaam kan het extra water namelijk gaan opslaan als reserve. Dat is niet ongezond en zal zich na een tijdje weer normaliseren.

Leuke bijkomstigheid aan het drinken van voldoende water, is dat het een vol gevoel geeft. Mensen verwarren dorst sowieso vaak voor honger. Het is dan ook een goed idee om voor het eten altijd eerst een groot glas water te drinken. Je zult zien dat je minder honger hebt en dus ook minder eet.

Waarom is voldoende water drinken goed voor je nieren en je lever?

Vitale organen voor het reinigen van je lichaam, zoals de lever en de nieren, werken alleen als er vloeistof doorheen loopt. Ze werken extra goed als de vloeistof in kwestie zelf geen gif- of afvalstoffen bevat. Water is dus de ultieme keuze voor een schoon lichaam.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *